Otokar, IDEB 2018'de Cobra II'yi Tanıtıyor | C4Defence




Otokar, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenen IDEB (International Defence Exhibition Bratislava) 2018 Savunma Sanayii Fuarı'na katıldı. 18 Mayıs tarihine kadar sürecek olan fuarda Otokar, Birleşmiş Milletler görevlerinde de aktif olarak kullanılan COBRA II'yi sergiliyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç,"Otokar olarak ulaştığımız teknolojik yeterlilik ve uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılar, bizi yeni başarılar elde etmek için daha da motive ediyor. Her geçen yıl daha geniş bir coğrafyada etkin olan milli bir şirket olarak, Slovakya ve bölgede ihracat fırsatlarını yakından takip ediyoruz," diyerek yeni iş birliklerinin sinyalini verdi. 

Mevcut COBRA aracı temel alınarak geliştirilen COBRA II, gelişmiş hareket kabiliyetinin yanı sıra personele sağladığı yüksek koruma, ateş gücü, görev ekipmanları ile ön plana çıkıyor. 9 personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II farklı görevler için modüler bir yapıya sahip. COBRA II halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde yer alıyor; yurtdışına ihraç ediliyor.